Заява фракції Соціалістичної партії України
Отруєння Ющенка стало піар-приводом не лише для цинічних заяв Генерального прокурора України Васильєва, але, на жаль, і приводом для не менш цинічних вчинків ряду осіб із команди потерпілого кандидата в Президенти. Вчора своїм виступом на «5-му» телеканалі, що належить структурам «Нашої України», народний депутат Євген Червоненко, на радість всім провладним засобам масової інформації, дав чудове алібі для Януковича, Медведчука та їхньої компанії. Червоненко заявив, що отруєння Ющенка вигідне аж ніяк не Януковичу, Медведчуку й Кучмі, а Олександру Морозу.
Десять років Олександра Мороза звинувачували у всіх смертних гріхах професійні кучмофіли, частина яких окопалася, на жаль, в команді Віктора Андрійовича Ющенка. Їхні абсурдні випади аж ніяк не змогли похитнути довіру виборців до Олександра Мороза, тому що свою особисту порядність Олександр Олександрович доводить не скандалами, а конкретними справами. Люди, на кшталт Червоненка, прагнуть наперекір здоровому глузду будувати передвиборну кампанію Ющенка на скандалах і конфліктах. За ними не стоїть жодна політична сила, але вони організовують провокації проти інших опозиційних кандидатів у Президенти — проти соціалістів, проти комуністів, проти виборців, які не визначилися до цього часу. Складається враження, що частина команди Ющенка свідомо працює на «підтанцьовках» у телеканалів Медведчука.
Не хочеться вірити, що створення скандального образу Ющенка — стратегія всіх керівників його штабу. Не хочеться вірити, що Юлія Тимошенко або Анатолій Гриценко могли б запропонувати Ющенку такий скандальний план. Тому фракція Соціалістичної партії і керівництво виборчого штабу Олександра Мороза вимагають від виборчого штабу Віктора Ющенка негайного офіційного спростування відверто брехливої інформації депутата Червоненка, а також офіційних вибачень. В іншому разі виступ Червоненка соціалісти розглядатимуть як свідомий зрив командою Ющенка домовленостей про чесні вибори. Ми вимагаємо зробити це спростування у той же ефірний час і в тому ж обсязі, в якому виступав Червоненко.
Соціалісти не збираються на радість Червоненку, Піховшеку, Гельману роздмухувати скандал, організований сподвижниками Віктора Ющенка. Ані Олександр Мороз, ні депутати фракції соціалістів не збираються ні за яких обставин підігрувати чорним технологіям влади і вести діалог у суспільстві, використовуючи брудні випади з особистими образами. Мораль і порядність повинні бути вище амбіцій. Людині, яка кидає брудом в інших, ніхто не потисне її нечисту руку.
Іван БОКИЙ,заступник керівника фракції.
24 вересня 2004 р.