100 мешканців гуртожитку київського заводу «Ленінська кузня». Їх разом з дітьми виселяє на вулицю рідний завод, а будинок по вул. В. Сурікова, 5, продається. Учора вони пікетували Фонд держмайна України.
— З травня ми відстоюємо свої права на житло в судах. У гуртожитку нині проживають колишні й нинішні працівники «Ленкузні». Ми маємо пільги у разі виселення. У нас постійна київська прописка і ми стоїмо на квартобліку на муніципальне житло, — пояснили пікетувальники.
З 2000 року вони домагаються передачі свого спільного будинку на баланс міста. Мер столиці навіть підписав відповідне розпорядження, а Солом’янський район міста займається цим питанням. Однак ВАТ «Завод «Ленінська кузня» свого віддавати не хоче. На загальних зборах акціонерів приймається рішення про відчуження гуртожитку по вул. Сурікова, 5, зі статутного фонду підприємства з метою продажу. У спеціальному виданні «Мир квартир» улітку цього року вже друкуються оголошення про продаж чотириповерхового будинку по вулиці Сурікова за ціною 530 доларів за квадратний метр. До того ж номер будинку не вказують...
— Ми жадаємо від фонду згоди на передачу будинку нашого гуртожитку в комунальну власність Києва, — була відповідь.
Заступник директора Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у відкритих акціонерних товариствах Євген Курінний, посилаючись на закон про державну програму приватизації, заявив:
— Навіть якщо проведуть відчуження, воно буде незаконним. Дирекція заводу нам відповідально заявила, що продажу не буде.
— Але щодня до нас у гуртожиток приходять покупці, — парирували потенційні виселенці....
P. S. Редакція «ГУ» стежить за цим «квартирним питанням». Подробиці у найближчих номерах газети.