Черговою репресією назвала лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко оголошення її у міжнародний розшук Військовою прокуратурою Росії. Мета цієї репресії, сказала на прес-конференції у кулуарах ВР Ю. Тимошенко, — витіснити її з команди кандидата у Президенти Віктора Ющенка та створити негативний імідж опозиції. Начебто домовленості про такий план дискредитації було досягнуто у Криму лідерами двох держав.
Нагадавши ще раз, що повістки від російської військпрокуратури вона «не отримувала і не отримає», Ю. Тимошенко висловила готовність відповісти на будь-які запитання тамтешнього слідства, якщо вони належним чином надійдуть в Україну. Так само, зауважила лідер БЮТ, у російської військпрокуратури не було жодних підстав вдаватися до міжнародного розшуку, адже громадянка Тимошенко не переховується, згідно з графіком зустрічається з виборцями в різних регіонах України, у тому числі за десяток кілометрів від україно-російського кордону. Тому Ю. Тимошенко має намір у судах різних рівнів оскаржити рішення прокурорського відомства сусідньої держави.
Прогнозуючи подальший розвиток ситуації, лідер БЮТ назвала ім’я конкретного керівника спецслужби, під чиїм кураторством начебто готується протиправна спроба захоплення її на території України руками кримінального угруповання з метою таємно доставити «арештантку» в Білокам’яну. Але навіть маючи таку інформацію, Ю. Тимошенко не збирається припиняти агітаційну роботу у президентській виборчій кампанії, бо не бачить «жодних перешкод» для свого пересування.