Постійно українські атлети, котрі виступають на Параолімпійських іграх в Афінах, дарують нам радість. І за це їм — лицарям мужності — наші щира подяка і шана. Цілу скриню медалей назбирала наша команда останніми днями. Після неділі Україна в активі мала 48 нагород — 21 золоту, 11 срібних і 16 бронзових.
Звичайно, дорогоцінні геть усі медалі, незважаючи на те, з якого металу вони виготовлені. Однак важко втриматися, щоб не виокремити тих, хто по кілька разів піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Мова насамперед про донеччанина Віктора Смирнова, який, вигравши запливи на 100 м вільним стилем і 100 м брасом (С-11), став п’ятиразовим (!) параолімпійським чемпіоном. Окрім цього, в його афінській колекції є ще срібна та бронзова відзнаки.
До речі, слідом за Віктором на 100-метрівці кролем фінішував наш Дмитро Алексєєв. А разом із Дмитром Кузміним, Сергієм Демчиком та Сергієм Кліппертом він став переможцем в естафеті 4 х 100 м вільним стилем. А в неділю Алексєєв був перший на 50-метрівці вільним стилем (С-12). Срібним призером на 100 м у плаванні на спині став Кліпперт.
По дві золоті медалі в активі легкоатлетів Олексія Дриги та Антона Скачкова. Олексій виграв забіги на 800 і 400 м (Т-37). А Скачков був найсильніший у довжині та потрійному стрибку (F-46).
Ви, либонь, переживали, коли на дистанції 200 м буквально на фініші впала наша Оксана Кречуняк, котра лідирувала. А тепер давайте порадіємо разом за неї. Оксана — чемпіонка на 100-метрівці! Перше своє «золото» у штовханні ядра здобув Олександр Ясиновий. «Срібло» на 200-метрівці (Т-36) виборов Андрій Жильцов. Такий самий результат у Тетяни Якибчук (диск).
Тепер назвемо атлетів, яким дісталися бронзові медалі: легкоатлетам Володимирові Піддубному (ядро, F-11), Олександрові Іванюхіну (200 м, Т-11), плавцям Юлії Волковій (50 м в/с, С-12) та Юрію Андрюшину (50 м батерфляєм).
Збірна України з футболу (ДЦП) у півфіналі перемогла команду Росії — 4:1. В іншій парі Бразилія виграла в Аргентини — 4:1. Отже, фінал — Україна—Бразилія.