Борисполь. Тут у рамках Всеукраїнських літніх сільських спортивних ігор урочисто відкрито фінал дитячого футбольного фестивалю серед сільських школярів під девізом «Даруймо радість дітям!», організований ФСТ «Колос» та Федерацією футболу України. У святі взяли участь і привітали учасників Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, віце-прем’єр-міністр України Іван Кириленко, народний депутат України, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.
Одним із головних завдань Федерації футболу України є підтримка спорту на селі, впровадження уроку футболу в сільських загальноосвітніх школах, відбір талановитої сільської молоді до дитячо-юнацьких спортивних шкіл та футбольних клубів.
Протягом 2004 року кожна школа отримає не менш як 30 м’ячів, а загалом ФФУ вже передала школам 300 тисяч і до кінця року передасть ще 500 тисяч м’ячів. Кожний школяр отримає також зошит з фізичної культури, а кожен викладач — підручник «Футбол у школі».
«Lotto» — щаслива екіпіровка
ФФУ та компанія «Lotto» спорт Італія» уклали спонсорську угоду. За умовами контракту, підписи під котрим поставили президент ФФУ Григорій Суркіс та президент компанії «Lotto» Андреа Томат, до 2008 року ця торгівельна марка надаватиме для всіх професіональних і юнацьких команд федерації одяг та аксесуари для матчів і тренувань.
Усі колективи, за винятком національної та молодіжної збірних, вдягатимуть також бутси цієї фірми. Форму створено на основі кольорів державного прапора України. Вдома українські футболісти гратимуть у жовтих футболках, а на виїзді — в синіх.
Контракт передбачає в разі виходу національної команди України до фінальної частини чемпіонату світу-2006 створення спеціальної форми для цього турніру. Окрім того, обговорювалася можливість пошиву форми для широких верств населення в Україні з використанням простіших і дешевших матеріалів.
Наставник збірної України Олег Блохін так прокоментував подію:
— У новій формі ми вже зіграли поєдинки з данцями і казахстанцями. І вона виявилася щасливою...
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.