Працівникам машинобудівного комплексу 
Сердечно вітаю вас з професійним святом — Днем машинобудівника!
Машинобудування — один із головних рушіїв розвитку економіки. Виробництво надійних і високопродуктивних машин та обладнання — головна передумова технічного переозброєння промисловості і сільського господарства, впровадження сучасних технологій і досягнення продуктивності праці найбільш розвинутих країн.
Держава високо цінує вашу працю, спрямовану на підвищення конкурентоспроможності вітчизняної техніки за рахунок поліпшення її якості та зниження вартості. Успіхи кращих машинобудівних підприємств дають підстави сподіватися, що Україна дедалі міцніше утверджуватиметься як високотехнологічна держава, що дозволить їй посісти гідне місце у світовому співтоваристві.
Немає сумніву, що внесок машинобудівників у забезпечення стратегічних національних інтересів, у підвищення якості життя наших людей неухильно зростатиме.
Бажаю міцного здоров’я, щастя і благополуччя вам і вашим родинам.
Нехай ваш високий професіоналізм і відданість справі втілюються у нових здобутках на благо і процвітання України.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.
* * *
Уміння створювати нові машини завжди визначає ступінь розвитку науки, техніки, кваліфікації робітників кожної країни. Продукція багатьох українських машинобудівних підприємств здобула всесвітнє визнання, створюючи нашій країні імідж сучасної, технічно розвиненої держави. Машинобудування є однією з найважливіших ланок господарського комплексу України. В обсязі промислового виробництва машинобудування становить 12,1 відсотка (з них: виробництво машин та обладнання — 5,5 відсотка, виробництво електричного та електронного обладнання — 3,2 відсотка, виробництво транспортного обладнання — 3,4 відсотка). На машинобудівних підприємствах зосереджено найбільший виробничий та інтелектуальний потенціал країни.