Вечірнє засідання 23 вересня
Після бурхливих бюджетних дебатів парламент розглянув п’ятнадцять інших питань порядку денного. Зокрема, 284 голосами було взято за основу поданий урядом законопроект про внесення змін до Закону України «Про поліпшення матеріального становища інвалідів та ветеранів війни». Як зазначила заступник міністра праці та соціальної політики Олена Гаряча, ці зміни передбачають надання цільової грошової допомоги у розмірі 50 гривень учасникам бойових дій, учасникам Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, якщо щомісячний розмір їхніх пенсій (з урахуванням усіх надбавок) не досягає прожиткового мінімуму.  Народний депутат Левко Лук’яненко, зазначивши, що безумовно голосуватиме за цей законопроект, оскільки старшим людям потрібно допомагати незалежно від того, за що вони воювали, закликав парламентаріїв згадати також і про людей, які зі зброєю в руках виборювали незалежність України. 
Ще один ухвалений Верховною Радою законопроект — про внесення змін до глави 14 Бюджетного кодексу України — передбачає фінансування сільських фельдшерсько-акушерських пунктів не з сільських, а з районних бюджетів, що, на думку депутатів, дасть змогу хоч трохи поліпшити медичне забезпечення на селі. За цей законопроект проголосували 233 народні депутати.
Законодавчим хітом під час вечірнього засідання обіцяв стати розгляд трьох проектів закону про правові, соціальні та інші гарантії Президенту України, який припинив виконання своїх повноважень. Однак народний депутат Микола Нощенко повідомив, що він разом з Ігорем Шаровим знімають свій законопроект, бо його положення дуже близькі до положень проекту, що його подав Валерій Пустовойтенко. Проте, враховуючи той факт, що В. Пустовойтенко був відсутній під час сесійного засідання, автор третього варіанта законопроекту — про надання гарантій Президенту Л. Кучмі та членам його сім’ї — погодився на перенесення розгляду цього питання.
Парламент також ухвалив постанову про проведення у листопаді цього року дня уряду стосовно підсумків оздоровлення дітей влітку 2004 року, постанову про парламентські слухання з питань здійснення судово-правової реформи в Україні, було призначено 59 суддів. Водночас Верховна Рада не змогла ухвалити позитивних рішень щодо парламентських слухань з питань прав дітей та охорони материнства і дитинства, про становище сільської молоді, про культурну політику та стан кінематографа в Україні, про діяльність ЗМІ під час виборів Президента.