У Гамбурзі (Німеччина) відбувся 12-й чемпіонат світу з гирьового спорту. Участь брали 97 чоловіків і жінок. Блискуче виступила збірна України. Вперше в історії чемпіонатів посіла перше загальнокомандне місце і обійшла незмінних раніше переможців — гирьовиків Росії!
В активі нашого колективу 5 золотих, 8 срібних і 8 бронзових медалей. У ваговій категорії до 60 кг бронзові нагороди у поштовху, ривку і сумі здобув киянин Андрій Мартишко.
У категорії до 65 кг семиразовим(!) чемпіоном світу став 43-річний луганчанин, заслужений майстер спорту Роман Михальчук. Уперше чемпіоном світу став 25-річний Володимир Андрейчук (до 70 кг) зі Львова. У нього «золото» в сумі, ривку і «срібло» у поштовху.
Срібна відзнака у поштовху та «бронза» у сумі (до 75 кг) — підсумок виступу харків’янина Юрія Орлова. Бронзовим медалістом у ривку (до 90 кг) став Валентин Мосіяш.
Нарешті, чемпіоном світу у поштовху (понад 90 кг) став киянин В’ячеслав Олішевко.
Усі ці здобутки українських гирьовиків стали можливими завдяки великій підтримці спонсорів: Комітету сприяння правоохоронним органам України і торговій марці «Mіkhalskі», які взяли на себе всі витрати, пов’язані з підготовкою та відрядженням спортсменів. Щира подяка персонально Дмитрові Слєсарєву та Юрію Михальському — вірним шанувальникам українського спорту.