Президент УСПП Анатолій Кінах переконаний у незворотності вступу України до ЄС, однак вважає, що найближчі десять років Україна до Євросоюзу не вступить. Про це він зазначив на зустрічі з представниками дипломатичних місій європейських країн в Україні. «У складному сучасному світі стрімких інтеграційних процесів не можна стояти осторонь того чи іншого напряму інтеграції або розвитку. УСПП — за різноманітні, прагматичні та ефективні контакти», — наголосив він. Анатолій Кінах підтвердив, що євроатлантична інтеграція України є стратегічним напрямом для нашої країни, однак виступив категорично проти того, щоб вступ до ЄС перетворився для нашої країни «на самоціль».
«Вступ до ЄС має стати для України стимулом для досягнення внутрішньої стабільності, високих темпів економічного розвитку, поліпшення якості життя громадян, впровадження в Україні європейських стандартів життя», — наголосив президент УСПП. Досягти ж успіху в ході євроінтеграційних процесів, упевнений він, можна лише шляхом компромісу, на основі рівноправної співпраці та відвертого діалогу.
Анатолій Кінах звернувся до представників дипломатичних місій європейських країн в Україні з проханням посприяти прискоренню процесу надання Україні статусу країни з ринковою економікою, скасування поправки Джексона—Веніка, вступу до СОТ. Це, на його думку, прискорить процес євроінтеграції та зміцнить довіру європейських та зарубіжних партнерів до України. «Ми розраховуємо на чесну та відверту політику стосовно України, без застосування так званих подвійних стандартів», — наголосив він.
Анатолій Кінах також схвалив узгодження на рівні експертів Плану дій «Україна—ЄС» та розширення Євросоюзу. «Ми вважаємо, що європейські кордони мають бути прозорими для добрих намірів та бар’єром для тероризму, контрабанди, незаконної міграції», — зазначив Анатолій Кінах. Він наголосив, що розширення ЄС несе для України «і безсумнівні ризики, і реальні шанси підвищення рівня стандартів життя, збільшення обсягів інвестування, нові контакти з підприємцями і промисловцями».
На зустрічі були присутні надзвичайні та повноважні посли, перші секретарі посольств 14 європейських країн, зокрема Бельгії, Естонії, Чехії, Словенії, Великої Британії тощо, а також Росії та США.
Прес-служба УСПП.