Припинити на три дні (з 24 по 27 вересня ц. р.) оптовий продаж цукру — з такою пропозицією звернулася до власників і керівників цукрозаводів України вінницька обласна асоціація «Поділляцукор».
Вдатися до такого крайнього заходу, йдеться у зверненні, змушує «обвал» оптової ціни на солодкі кристали з нового врожаю буряків. За тиждень на цукрозаводах Вінниччини покупці «збили» її з 2,5 гривні до 2,3 гривні. Вартість солодких кристалів продовжує зменшуватися. А роздрібна ціна у торгівлі залишається незмінною — 2,7—2,75 гривні за кілограм.
За умов подорожчання пального та інших матеріалів, вважають цукровари, це може призвести до цілковитого виснаження економіки підприємств. Тому представники «цукрового Донбасу» пропонують Національній компанії цукровиків скликати позачергове засідання ради асоціації і вжити невідкладних заходів до стабілізації ситуації на ринку цукру. Зробити це можна насамперед забезпечивши виконання постанови Кабміну №117 від 4.02.04, згідно з якою визначено оптову ціну реалізації цукру на рівні не нижче 2,37 грн. за кілограм. Однак «цукрові королі» диктують заводам свої ціни. Останні змушені або приставати на їхні пропозиції, або працювати на склад, повідомляє наш власний кореспондент 
Віктор СКРИПНИК.
Детальніше про нинішню ситуацію на ринку цукру — в одному з наступних чисел нашої газети.