Днями посла Канади в нашій державі Ендрю Робінсона було запрошено (як за старих добрих брежнєвських часів) до українського МЗС у зв’язку з його заявою про виборчу кампанію в Україні.
У МЗС стурбовані «відверто упередженим характером» висловлювань дипломата в самий розпал передвиборної кампанії. Зокрема, дорікнули за особисту оцінку Ендрю Робінсоном майбутніх виборів Президента України, за сумніви щодо легітимності майбутньої виконавчої влади й різного роду рекомендації українським урядовцям.
У прес-службі МЗС зазначають, що заява Робінсона суперечить не раз проголошеною керівництвом Канади зацікавленості в розвитку відносин між двома державами в дусі партнерства, взаємної довіри та поваги, а «надмірна увага дипломатичної установи до питань внутрішньополітичного життя України на тлі відсутності помітних досягнень у конкретних напрямах україно-канадського співробітництва викликає глибоке розчарування і дає підстави для сумнівів в об’єктивності інформування посольством Канади свого уряду стосовно реальної ситуації в Україні».
Раніше Канада вустами свого посла висловила занепокоєність у зв’язку з тим, що майбутні президентські вибори в Україні не відповідатимуть демократичним стандартам.