Увечері 22 вересня у центрі Сімферополя у власній квартирі були вбиті Сервер Омеров і його дружина Аліє. Злочинці нанесли їм численні ножові поранення, несумісні з життям.
С. Омеров відомий на півострові як учасник розробки й реалізації Програми повернення і облаштування кримськотатарського народу на свою історичну Батьківщину. Він активно й обгрунтовано захищав перед державними органами й донорами інвестиції для опорядкування селищ компактного проживання депортованих. С. Омеров — кандидат технічних наук, професор, член президії першого складу меджлісу кримськотатарського народу (1991—96 років), голова оргкомітету проведення другого національного з’їзду кримських татар, керівник відділу інвестицій і економіки меджлісу, колишній співробітник-консультант Програми розвитку й інтеграції Криму Програми розвитку ООН, відзначався активною громадянською позицією у справі гармонізації міжнаціональних відносин на півострові.
23 вересня в прокуратурі Криму за фактом вбивства подружжя Омерових порушено кримінальну справу за ст. 115 ч. 2 Кримінального кодексу України — зумисне вбивство. Меджліс кримськотатарського народу, урядові структури, рядові кримчани висловлюють своє співчуття рідним і близьким покійних й сподівання, що правоохоронні та судові органи вживуть необхідних заходів, щоб виявити винних у вбивстві, й винесуть справедливий присуд.
Крим.