І минула середа на Параолімпіаді-2004 принесла прихильникам українського спорту чимало приємних хвилин. Здобуто ще чотири нагороди, три з них —золоті. На дистанції 200 м комплексним плаванням переміг Віктор Смирнов (це його третя перемога в столиці Греції!). Третім приплив наш Олександр Мащенко.

Два «золота» у легкоатлетів — у стрибуна в довжину Андрія Скачкова та метальника диска Олександра Дорошенка (він перед цим виграв змагання зі штовхання ядра). Отже, після цього змагального дня збірна України мала 26 медалей: 12 золотих, 6 срібних та 8 бронзових! І четверте загальнокомандне місце. Але Ігри тривають, і ми сподіваємося на нові звитяги українських параолімпійців.

Футбол. Учора в Києві відбулося засідання виконкому ФФУ. Одним із головних на ньому розглядалося питання про нового наставника молодіжної збірної України U-21 (як відомо, Павло Яковенко подав у відставку і перейшов на роботу до підмосковного клубу «Хімки»). Відтепер українську «молодіжку» очолюватиме Олексій Михайличенко.

Відбулися матчі в національних турнірах за участю суперників українських клубів у єврокубках. Чемпіонат Італії. «Мілан» — «Мессіна». 1:2. «Рома» — «Лече». 2:2. «Брешіа» — «Лаціо». 0:2. Кубок Німеччини. «Вердер» — «Байєр». 3:2. До речі, леверкузенці, з якими «Динамо» зустрінеться наступного вівторка у Києві, втратили півзахисників Даніеля Бірофку й Ханно Балітшу. Обом футболістам необхідні операції.

В. Б.