Чи правильно зробили одесити, обмеживши дітям відвідування комп’ютерних клубів, ігрових залів, відеотек і дискотек до 21 години? Міська влада тепер суворо каратиме господарів закладів, які порушують рішення виконкому. А додайте до цього закон про дотримання тиші й одержите бажані спокій і порядок. Одесити можуть не турбуватися про своїх чад, а безпритульникам і дітям з неблагополучних родин тепер нікуди не сховатися.
На це розраховують стражі порядку, служби у справах неповнолітніх і соціальна служба для молоді. Їм на руку заходи влади, зацікавленої в ліквідації дитячої безпритульності.
У столиці теж активно виявляють і повертають у родини юних марнотратників життя. Ледве чи не в кожному ігровому закладі можна бачити такі оголошення. Але незрівняно більше в них підлітків. Грають, п’ють, танцють, дивляться. І це — глухої ночі, без контролю й уваги дорослих (на знімку). Утім дяді, що заробляють на хліб з маслом і ікрою на своїх юних клієнтах, дуже уважні до них. Але щойно у гравця закінчуються гроші, вони не без допомоги «доглядачів» залишають «злачне місце». Щоб завтра прийти знову, забувши про родину, уроки,.. програти.
Вони перестануть викидати гроші на вітер, якщо розважальні заклади будуть суворо дотримуватися всіх правил.
P. S. Матеріал був готовий до публікації, коли авторові повідомили: у Києві закрито вісім розважальних закладів, у яких виявлено факти розповсюдження наркотиків...