Двоє не зовсім відчайдушних негідників, учні школи та ПТУ, вбили свою знайому. Спровокував їх на тяжкий злочин «однорукий бандит» — гральний автомат, що став для підлітків наркотиком. По суті, забувши про навчання, вони поринали в азартні ігри. 

Батьки були зайняті, що називається, вдень і вночі: заробляли на хліб насущний, а їхні чада частину цих коштів безжально віддавали «однорукому бандитові». Той брав без будь-яких докорів сумління, а повертав виграш неохоче.

Одного разу друзі (назвемо їхніх Коля і Петя) програли півтори сотні. Позичивши гроші в знайомих до завтра, жертви захоплення батькам нічого не сказали.

Вирішили роздобути гроші в матері подружки Світлани. Вдома вона була сама. Хлопці, скориставшися довірою 15-літньої дівчинки, що добре знала одного з непрошених гостей, кинулися шукати гроші. Не знайшли, але задовольнилися светрами і золотим хрестиком. Побоюючись, що Світлана розповість про них матері, підлітки з Білої Церкви задушили дівчинку.

Убивць, як і крадені речі, шукали недовго. Недовго тривав і суд, на якому навіть адвокати злочинців не зважилися домагатися їхнього виправдання. Школа і ПТУ не знайшли слів утіхи. Ні засудженим на 14 і 15 років, ні їхнім батькам.

Можливо, і вчителі, і батьки-матері звинувачують у тому, що сталося, «однорукого бандита», його хазяїна. Можливо, тепер і власники ігорних закладів задумаються, чи дозволяти «бандитові» калічити життя.

І. І.