Сердечно вітаю вас з 61-ю річницею визволення міста від фашистських загарбників та 1105-річчям Полтави.
Історія міста — це яскрава складова літопису боротьби нашого народу за свободу і незалежність. Полтава відіграла неабияку роль у становленні й розвитку української державності та культури. Земля полтавська дала світові понад вісімсот видатних діячів у всіх сферах людської діяльності. Тут беруть витоки українська класична література, національний театр, фундатором яких був Іван Котляревський, українська літературна мова.
Приємно відзначити, що сьогодні Полтава динамічно розвивається, демонструє значні досягнення в духовній та економічній сферах, а полтавці показують приклад високого патріотизму й свідомого служіння Вітчизні. Здобутки територіальної громади відзначено Почесною грамотою Кабінету Міністрів та Державною премією України в галузі архітектури. За підсумками Всеукраїнського конкурсу Полтаву другий рік поспіль визнано містом кращого благоустрою.
Немає сумніву, що древня й вічно молода Полтава і далі залишатиметься окрасою й яскравим виявленням матеріальних і духовних сил України, втіленням одвічного прагнення українців до заможного й щасливого життя.
Бажаю всім полтавчанам міцного здоров’я, добробуту та нових здобутків в ім’я славного Полтавського краю та Батьківщини.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.