За фактом отруєння кандидата в Президенти України Віктора Ющенка, яке, за повідомленням керівника його виборчого штабу, сталося внаслідок вживання речовин, що не входять до складу продуктів харчування, Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу.
Провадження досудового слідства у зазначеній кримінальній справі доручено слідчому з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.
Слідчим, який одразу приступив до розслідування справи, спільно з працівниками Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України розроблено комплекс невідкладних слідчо-оперативних заходів, спрямованих на встановлення обставин отруєння.
З метою отримання найповнішої офіційної інформації про причини раптового погіршення стану здоров’я Віктора Ющенка та відповідної медичної документації Генеральною прокуратурою України підготовлено клопотання про надання правової допомоги в цій кримінальній справі, що направляється правоохоронним органам Австрії, з представниками яких уже встановлено робочий контакт.
Прес-служба Генеральної прокуратури України.