Нещодавно на зарубіжному форумі «Ордену східних тамплієрів» якийсь «Веспасіан» оголосив про створення нового «Табору Пана» у Херсоні. Правда, зауважує далі «Рrovokator. com. ua», адміністратор сайту тут же заявив, що існує верховна рада організації, яка координує і керує всіма відділеннями ордену у різних країнах. Інформація про ці відділення не є закритою. Користуючись нею, адміністратор запевнив, що ніяких членів ордену в Херсоні немає.
Інший учасник форуму ніяк не второпає, чому такого відділення не можна створити якщо не в Херсоні, то в Києві, де, за його спостереженнями, доволі багато телемитців, які могли б стати основою для відкриття ордену.
На думку інтернетвидання, факт фігурування на сайті даних на зразок «Україна (Київ). Дмитро. ORDO TEMPLІ ORІENTІS» може свідчити про створення у нашій столиці визнаного цим орденом відділення.
Продовжуючи тему таємних закритих організацій, масонських лож, інтернет-газета «Провокація» повідомляє про закриття з невідомих причин сайту ордену українських рицарів-тамплієрів.
Видання нагадує, що міжнародну громадську організацію «Орден рицарів тамплієрів» на чолі з великим пріором Яблонським в Україні було офіційно зареєстровано 2 червня 1999 року. Однак одразу ж наводить, м’яко кажучи, не зовсім теплі відгуки про нього на Заході. Свого часу наша газета розповідала про скандал довкола обителі цього ордену, пов’язаний із орендою «орденоносцями» приміщення в Китаївській пустині, у Києві. Тоді правоохоронці виявили серед речей тамплієрів документи діючої на той час 43-ї ракетної армії стратегічного призначення і, зокрема, подарунковий меч її командувача-генерала.
Підготував Анатолій БЕНЬ.