Футбол. За вердиктом дисциплінарного комітету УЄФА італійській «Ромі» в матчі Ліги чемпіонів проти київського «Динамо» зараховано технічну поразку —0:3. Наступні два поєдинки римлян у цьому турнірі на «Стадіо Олімпіко» видбуватимуться без глядачів.
Нагадаємо, що арбітру матчу «Рома» — «Динамо» шведу Андресу Фріску запальничкою, кинутою з трибуни під час перерви, розбили чоло. Пан Фріск прийняв абсолютно правильне рішення не продовжувати матч, посилаючись на те, що на стадіоні не дотримуються заходів безпеки. Перший тайм цієї гри закінчився з рахунком 1:0 на користь «Динамо». М’яч на 29-й хвилині забив Гавранчич.
Ухвалюючи рішення про зарахування «Ромі» технічної поразки, члени дисциплінарного комітету керувалися статтею регламентної норми УЄФА 7.02, в якій сказано: «Якщо з вини клубу гра не може відбутися чи не може бути проведена повністю, контрольно-дисциплінарний комітет може оголосити матч таким, що не відбувся, чи дискваліфікувати клуб, через який ця зустріч не відбулася».
КДК УЄФА також ухвалив рішення щодо вилучення Мексеса. За червону картку гравця «Роми» дискваліфіковано на два матчі. Отже, після зустрічей першого туру Ліги чемпіонів київське «Динамо» та німецький «Байєр» з трьома очками очолюють турнірну таблицю групи В.
Після оголошення рішення УЄФА працівники прес-служби ФК «Динамо» (Київ) попрохали своїх тренера, воротаря і президента клубу прокоментувати подію.
Йожеф Сабо:
— У глибині душі я очікував, що буде прийнято саме таке рішення, оскільки воно є єдино справедливим. Нам присуджено заслужену перемогу. Останніми днями хлопці перебували в напруженому психологічному стані. Відтак, дуже важко було тренуватися й налаштовувати команду на матч із «Дніпром». Тепер про римські жахи можемо забути й спокійно готуватися до наступних зустрічей.
Олександр Шовковський:
— В УЄФА працюють компетентні люди, які чудово розбираються в тонкощах гри. Їхнє рішення стосовно інциденту в матчі «Рома» — «Динамо» було зваженим і аргументованим. Суворий вердикт не принижує гідності «Роми». Натомість відіб’є у горе-вболівальників прагнення до таких витівок.
Ігор Суркіс:
— Рішення УЄФА я особисто сприйняв зі спокійним задоволенням. Хоча внутрішньо був готовий до різних варіантів. Вважаю, що члени дисциплінарного комітету надто не дискутували стосовно покарання римського клубу. Адже все, що відбулося на полі «Стадіо Олімпіко» та за його межами 15 вересня, вони побачили на власні очі або у відеозапису. Скажу, що «Рому» підвели насамперед її вболівальники. Покарання, яке призначено їм та їхньому клубу, стане суворим застереженням усім футбольним хуліганам...
Добірку підготував  Віктор БРАНИЦЬКИЙ.