Проект постанови ВР про створення тимчасової слідчої комісії зі з’ясування обставин отруєння лідера блоку «Наша Україна», кандидата в Президенти Віктора Ющенка внесено до Верховної Ради. Це логічний відгомін подій довкола одного з лідерів президентських перегонів, що сталися днями. Нагадаємо, Віктор Ющенко змушений був раптово перервати свої передвиборні поїздки регіонами України через несподіване погіршення стану здоров’я. Австрійські ескулапи встановили отруєння речовинами, що не можуть міститися в продуктах харчування. Такий вердикт дав підстави депутатам з «Нашої України» припуститися думки про навмисне отруєння їхнього лідера.
Політичні однодумці В. Ющенка висловили впевненість, що з огляду на потребу встановлення істини в цій делікатній справі слідчу комісію ВР таки буде створено. Глава парламенту Володимир Литвин зауважив, що з цим інцидентом слід розібратися спокійно, аби не завдати шкоди ані лідеру «Нашої України», ані державі загалом. «Політична боротьба не варта здоров’я», — зауважив керівник найвищого законодавчого органу держави. Він доручив парламентським структурам підготувати відповідні запити до правоохоронних органів і Міністерства охорони здоров’я.
Генеральна прокуратура, за словами її речника, здійснює перевірку факту інциденту на підставі публічної заяви Олександра Зінченка — керівника виборчого штабу Віктора Ющенка. Головний штабіст ющенківців вважає, що вірогідне отруєння є спробою замаху на кандидата в Президенти. Прокурорське відомство чекає від О. Зінченка матеріалів на підтвердження його версії, а відтак, визначатиметься із порушенням відповідної кримінальної справи.