Цього року обласна спартакіада серед сільських рад на Кубок голови Полтавської обласної ради відбулася у Зінькові. І не випадково. Чотирьохсотлітнє місто над рікою Ташань святкує ювілей. Зіньківчани відзначають цю історичну дату і фінальними змаганнями сільських спортсменів.

Почесний житель Зінькова голова обласної ради Володимир Гришко, зокрема, сказав:

— Уже вчетверте ми проводимо спартакіаду сільських спортсменів. Майже п’ятдесят тисяч спортсменів вийшли на старти цих почесних змагань. Одинадцять дитячо-юнацьких спортивних шкіл допомагали шліфувати спортивну майстерність.

Піднялися вгору прапори. Запалав вогонь спартакіади. Зачаровували глядачів своєю майстерністю виступи юних талантів із відділення спортивних танців ДЮСШ при обласній раді «Колос». Загалом концертні виступи майже не припинялися протягом усіх змагань. Дарували приємний відпочинок присутнім, створювали атмосферу святковості учасники художньої самодіяльності Зіньківського районного будинку культури, який очолює Тамара Дощенко. Заслужили вдячність глядачів переможці районного конкурсу юних талантів Олександр Криштопа та Аліна Пінчук, солісти Людмила Кіріяк, Лариса Лелеко, Роман Северин...

Змагання відбувалися одразу на кількох майданчиках. Спортсмени виборювали першість із гирьового спорту, пауерліфтингу, армспорту, перетягування линви, з бігу на різні дистанції, велоспорту, боротьби.

— Зібрати команду на обласні змагання — непроста справа, — каже голова Чорнухинської районної ради товариства «Колос» Микола Сагань. Але, — погодився він, — це дуже потрібно.

... Коли Світлана Іванівна Шкурко із Мачух Полтавського району збиралася на спартакіаду, менший син Сашко крутився біля неї і промовляв жартома: «Мамо, без медалі не вертайся...»

На такі змагання вона, домогосподарка, вирушала вперше. Запросив її до команди сільський голова Валерій Білокінь. Вона погодилася. Жарт жартом, а прохання сина немов додавало їй сил на змаганнях. І їхня команда піднялася на другу призову сходинку з перетягування линви.

... Медалі, буклети, грамоти. А жінки ще в подарунок одержали теплі ковдри. Тож приємно, напевно, Сашкові буде під нею спати...

Переможців на спартакіаді було дуже багато. Бо визначали їх в особистому і командному заліку, серед чоловіків та серед жінок, у різних вікових категоріях. А загальнокомандну перемогу здобули спортсмени Полтавського району. На другу сходинку піднялася команда Гадяцького району. На третьому місці — кобеляцькі спортсмени.

Та найголовнішим результатом цих змагань було те, що фізкультурно-оздоровча робота в селах області одержала новий поштовх і в спорт прийшло багато нових людей.

Полтавська область.