Щиро вітаю яскраву когорту винахідників і раціоналізаторів України з професійним святом.
Українська земля з давніх-давен щедро рясніє самобутніми талантами, наполегливими шукачами та розповсюджувачами нових знань, сміливих науково-технічних ідей і гіпотез.
Кожен новий винахід чи раціоналізаторська пропозиція — етапна подія в сходженні людства до висот інтелекту та прогресу. Втім сьогодні з усією очевидністю перед нами постає імператив високої моральної відповідальності генераторів і рушіїв науково-технічного прогресу. Йдеться про відповідальність планетарного масштабу — забезпечення сталого розвитку людської цивілізації, недопущення глобальних техногенних катастроф, ефективну протидію міжнародному тероризму.
Кому, як не новаторам науково-технічної думки, належить гідно відповісти на виклики XXІ століття? Ваша унікальна здатність заглядати в майбутнє, вміння випереджати свою епоху мають зміцнити віру сучасників у оптимістичну перспективу людства, більше того — стати її запорукою. Вже сьогодні внесок науковців-винахідників і раціоналізаторів надійно утверджує засади інноваційного розвитку вітчизняної економіки, спонукає співгромадян до більшої соціальної активності в реформуванні виробничих відносин і системи господарювання в Україні.
Верховна Рада України послідовно підтримує невтомний творчий пошук винахідників і раціоналізаторів, адже це означає підтримку інноваційної моделі економічного зростання держави і підвищення добробуту співвітчизників. Ваші цілеспрямовані зусилля неодмінно дістануть сучасне й ефективне законодавче забезпечення, передусім шляхом формування національної політики впровадження наукових досягнень у виробництво та практичну діяльність.
Сердечно зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, достатку, нових ініціатив та ідей, творчого натхнення в ім’я поступу шляхом загальнолюдських гуманістичних цінностей.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.