Вітчизняна сільськогосподарська техніка може бути конкурентоспроможною, — зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час відвідин київського заводу АТЕК. Цього можна досягти тоді, коли заводи перестануть нагадувати майстерні. Боляче дивитися, як простоює техніка, — сказав він, — а на селі втрачають врожай, бо через брак коштів не можуть придбати необхідні машини. Для того, щоб покінчити з такою згубною практикою, слід мобілізувати фінансові ресурси та інтелект, — вважає глава парламенту.
Водночас Володимир Литвин повідомив, що попри домовленість виділити на потреби розвитку агропромислового комплексу кошти в сумі близько десяти відсотків від розміру внутрішнього валового продукту, уряд слова не дотримав. Можливо, вдасться узгодити позиції уряду і народних обранців у процесі розгляду проекту головного фінансового документа у парламенті, — зазначив він.
Коментуючи обіцянку Прем’єр-міністра підвищити з вересня поточного року пенсії до рівня прожиткового мінімуму, В. Литвин зазначив: підвищення пенсій —знакова подія для України. Однак для виконання цієї обіцянки необхідно скоординувати роботу парламенту та уряду. Бо сам уряд «не в змозі вирішити це питання. Оскільки до кінця року треба додатково мобілізувати до державного бюджету 4,5 млрд. грн.»
Водночас Голова Верховної Ради відмовився коментувати заяву народного депутата Степана Гавриша щодо розпаду парламентської більшості. Зазначивши, що не хоче опускатися до рівня рефлексів, він сказав: «Обмежуся лише відомою історією. Якось Маяковський зустрів Буніна і почав майже кричати на нього: «Ви мене дуже сильно ненавидите!» На що Бунін відповів: «Ні. Надто багато честі».