Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Перший тур. 15 вересня.
Група А. «Депортиво» (Іспанія) — «Олімпіакос» (Греція). 0:0. «Ліверпуль» (Англія) — «Монако» (Франція). 2:0.
Група С. «Аякс» (Нідерланди) — «Ювентус» (Італія). 0:1. «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Баварія» (Німеччина). 0:1.
Група D. «Фенербахче» (Туреччина) — «Спарта» (Чехія). 1:0. «Ліон» (Франція) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:2.
Група В. «Байєр» (Німеччина) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 3:0 (Кржиновек, 39, Франка, 50, Бербатов, 55).
У Римі відбувся лише один тайм поєдинку «Рома» (Італія) — «Динамо» (Україна, Київ). За рахунку 1:0 на користь киян (Гавранчич, 29) матч було перервано.
«Рома»: Пеліцоллі, Пануччі, Мексеc, Феррарі, Куфре, Дакур, Де Россі, Аквілані, Манчіні, Монтелла, Тотті. Тренер — Руді Феллер.
«Динамо»: Шовковський, Гіоане, Гавранчич, Саблич, Каддурі, Лєко, Юссуф, Рінкон, Гусєв, Клебер, Верпаковскіс. Тренер — Йожеф Сабо.
Попереджено: Верпаковскіса, 31, Тотті, 45. На 45-й хвилині з поля вилучено Мексеса.
Арбітр: Андреас Фріск (Швеція).
Рим. «Стадіо Олімпіко». 38 006 глядачів.
Як кажуть, шурхоту цього разу наробили команди з групи В. Про події на римському «Стадіо Олімпіко», де розперезалися вандали, окремо розповість наш спеціальний кореспондент на матчі.
Повідомимо лише, що спортивний директор «Роми» Франко Бальдіні не приховував свого обурення: «Вимагаю рішучих заходів і активних пошуків того, хто посмів таке вчинити. Нехай його знайдуть якомога швидше і дадуть мені глянути йому в обличчя. Нехай цю потвору покажуть всьому Риму. За таке треба відповісти... Не приховую, ми побоюємося жорстких санкцій стосовно нашої команди. Це вже повторний інцидент на нашому стадіоні, й покарання може бути дуже серйозним».
Лунка сенсація сталася і в Леверкузені. Там «небожителі» з мадридського королівського клубу отримали дзвінкого ляпасу приниження. «Фармацевти» здобули переконливу перемогу. І цим самим дали зрозуміти, що з ними варто рахуватися будь-кому.
До речі, «Байєр» — наступний суперник нашого «Динамо». Побачення відбудеться 28 вересня на НСК «Олімпійський» у Києві. Початок о 21.45. Квитки вже кілька днів активно розпродуються. А після римських подій розкуповуватимуть ще охочіше. Та головне, що команда Йожефа Сабо поступово набирає потугу. Отож поспішайте придбати, бо може не вистачити.