До столиці Італії на перший матч групового турніру Ліги чемпіонів динамівці вирушили у гарному настрої. Після призначення на посаду головного тренера Йожефа Сабо команда святкувала перемогу у п’яти матчах поспіль. І найголовніше, що наставнику за короткий час вдалося повернути команді змістовну комбінаційну гру, високі швидкості, пресинг. Проте Йожеф Йожефович нині далекий від райдужних настроїв, каже, що колектив упродовж осінньої частини сезону ще повинен додати.
Стартовий склад киян не став несподіванкою для Руді Феллера, який очолює «Рому» ще менше часу, ніж Сабо «Динамо». Лише поява Айіли Юссуфа трохи сплутала карти німцеві. Як з’ясувалося, нігерієць персонально діяв з лідером та капітаном римлян Франческо Тотті. За іншим форвардом господарів — Монтеллою пильнував Саблич. Два нападники вийшли і в складі гостей. Технічний Клебер і швидкий Верпаковскіс мали гармонійно доповнювати один одного.
Перші десять хвилин поєдинку пройшли на зустрічних курсах. Господарі більше володіли м’ячем, але переважно в центрі поля. Динамівці відповідали гострими контратаками. Перший удар у створ воріт призвів до їх взяття — Горан Гавранчич потужним ударом зі штрафного з 25 метрів точно пробив. М’яч влучив у поперечину, а від неї відскочив у ворота!
Повівши в рахунку, гості всією командою продовжували розігрувати комбінації та загрожувати воротам Пеліццолі. У одному з епізодів Діого Рінкон вийшов сам на сам із голкіпером, але переграти його не зумів.
Усе, на що спромоглися римляни, це на удар Тотті з 15 метрів... вище воріт. Окрім цього епізоду зірковий форвард запам’ятався лише брудною грою та постійними провокаціями. Такий настрій лідера, на жаль, передався і його партнерам.
Після свистка на перерву гравець господарів француз Мексес ударив ззаду ногою Верпаковскіса. Маріс упав, а порушник побачив перед собою червону картку. На що прихильники «Роми» зреагували досить своєрідно. Хтось із трибуни кинув запальничку, яка поранила голову шведському арбітру Фріску.
Перерва між таймами розтяглася майже на годину, впродовж якої арбітрові надавали медичну допомогу, а делегат УЄФА, проконсультувавшись з головним офісом організації, прийняв рішення не продовжувати матч. Головний аргумент — неможливість подальшого проведення гри у безпечній обстановці.
Тепер справа за УЄФА. Дисциплінарний комітет в екстреному порядку має розглянути ситуацію та винести вердикт. Серед найімовірніших варіантів — технічна поразка «Роми» (0:3) та перегравання матчу на нейтральному полі.
Рим—Київ.