До 60-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників
Одразу кілька приємних подій відбулося в Котельві: ковпаківський край відзначав річницю визволення від фашистської окупації, а також уже втретє було проведено обласне свято — День партизанської слави. Тут свято бережуть пам’ять про героїчне минуле свого краю, тому найшанованішими і найдорожчими гостями й цього разу були ветерани війни — котелевці та гості, які, попри поважний вік, приїхали з різних куточків Полтавщини та сусідніх областей. Серед них подружжя Віталій Васильович і Тетяна Миколаївна Стекольникови та Семен Кузьмович Алферов з Полтави, Іван Каленикович Мошляк з Глобиного, Борис Гаврилович Сергєєв з Черкас.
Голова обласної ради Володимир Гришко, який узяв участь у святкових заходах, нагадав нащадкам про справжню ціну життя під мирним небом. Чергову річницю визволення котелевський край зустрічав помітними зрушеннями на краще в усіх виробничих галузях, соціальній сфері. Задають тон у цьому два флагмани сільськогосподарського виробництва не тільки району, а й усієї області — кооператив «Батьківщина» та агрофірма «Маяк», очолювані депутатами обласної ради Героєм України Олександром Коросташовим та Тетяною Корост. Їх внесок у розвиток регіону вимірюється не лише успішним господарюванням, а й величезною подвижницькою працею на благо територіальної громади та активною громадською позицією.
Ініціатором проведення змагання з кінного спорту майстрів верхової їзди на кубок Полтавської обласної ради виступив голова сільськогосподарського кооперативу «Дружба» депутат обласної ради Володимир Тарабалко. Його почин підтримали керівники району Василь Тимошенко та Володимир Верблюд, допомогу в організації та проведенні заходу надали генеральний директор державного об’єднання «Полтаваліс» депутат обласної ради Олександр Яресько, управління з питань фізкультури, спорту і туризму облдержадміністрації, обласний центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх».
Кінні змагання стали справжнім святковим подарунком котелевцям. Не одна сотня дітлахів і дорослих два дні поспіль азартно спостерігали за тим, як на чудово обладнаному і спеціально підготовленому за всіма вимогами полі змагалися у вправності і вмінні майстри кінного спорту. У перегонах узяли участь сім команд з Полтавської, Сумської та Харківської областей. Одразу розігрувалося кілька нагород. І хоча з чотирьох кубків лише один завдяки майстру спорту Ігорю Луцкевичу з СК «Дружба» залишився в Котельві, а решту вибороли представники кінноспортивного клубу із Сум, — переможених не було. Адже, як зауважив голова обласної ради Володимир Гришко, такі спортивні заходи спонукають молодь до здорового способу життя. І у господарів змагання, і в гостей виникло єдине бажання: зустрітися через рік і знову позмагатися у чесній боротьбі, щоб продемонструвати свою майстерність і готовність бути першим.