Київський національний університет імені Шевченка відзначає 170-ліття
Університетів у Києві стало багато. Вони пишно звуться міжнародними, європейськими й ще бозна-якими. Але скажіть просто «університет», і всяк збагне, що йдеться про один, оцей, червоний, за який ми не червоніємо. Завдяки чому він зберіг істинність свого звання? Про це ми запитали в ректора університету академіка Віктора Скопенка. Він відповів:
— Та саме завдяки тому, що йому 170 років, а це —унікальний багаж освітньо-наукових традицій. А наш колектив, слава Богу, по закордонах не розбігся, підтримує і розвиває ті традиції. Саме це для нас було і є головним, а не погоня за саморекламою. Окрім традицій, маємо солідну базу: у нас найпотужніший в Україні обчислювальний центр, бібліотека — друга за потужністю після бібліотеки Академії наук, власне видавництво. А ще нам дуже допоміг відомий указ Президента від 1.01.2000 року, завдяки якому ми вдвічі підняли зарплату всім своїм працівникам і маємо автономію, яка дає нам змогу швидко вирішувати будь-які питання нашої діяльності й розвивати фундаментальну науку.
...З нагоди ювілею в університеті сьогодні відбудеться урочисте засідання Вченої ради за участю гостей з університетів Європи. Кільком із них вручать мантії почесних докторів університету.