Куди звернутися та які треба подати документи для зміни цільового призначення власної земельної ділянки з наступним її використанням для сільськогосподарських потреб?
Віктор СКОРОМАХА з Тернопільщини.
Якщо земельна ділянка розташована в межах населеного пункту, то вам необхідно до місцевої ради подати заяву про зміну цільового призначення земельної ділянки. Якщо земельна ділянка розташована за межами населеного пункту, таку заяву подають до районної держадміністрації. До заяви не забудьте додати копію державного акта на право власності на земельну ділянку, копію паспорта власника земельної ділянки (серія, номер паспорта, коли і ким виданий та місце проживання), документи щодо встановлених обмежень та земельних сервітутів на її використання та обгрунтування необхідності зміни цільового призначення земельної ділянки із обов’язковим зазначенням її розміру.
Місцева рада або районна держадміністрація розглядає заяву і в разі згоди на зміну цільового призначення земельної ділянки дає дозвіл на підготовку проекту її відведення. Рішення місцевої ради або відповідного органу виконавчої влади про зміну цільового призначення земельної ділянки є підставою для оформлення державного акта на право власності на земельну ділянку із зміненим цільовим призначенням.
На запитання відповідала Наталія ХОМЕНКО, юрист.