Шановні спортсмени, учасники фізкультурного руху, фахівці галузі, шанувальники та вболівальники фізичної культури і cпорту!
Від імені Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму гаряче і сердечно вітаю вас з Днем фізичної культури і спорту.
Це традиційне свято — фізичної культури і спорту — відзначається в Україні вшануванням улюблених героїв Олімпійських та Параолімпійських ігор, всіх спортсменів-професіоналів, всіх любителів спорту, учасників та працівників фізкультурно-спортивного руху, проведенням масових спортивних заходів.
Високі спортивні результати — це наслідок наполегливої, копіткої праці спортсменів, тренерів, всіх працівників і любителів спорту, професіоналізму і сили волі наших спортсменів, підтримки чисельної армії вболівальників. Яскраві перемоги наших атлетів на ХХVІІІ Олімпійських іграх в Афінах додали авторитету Україні в світовому співтоваристві.
Щиро зичу вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, натхнення, оптимізму та нових яскравих спортивних перемог для уславлення нашої Вітчизни!
З повагою, Катерина Самойлик, голова Комітету ВР України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму.
Сабо затвердили головним
Як повідомила прес-служба ФК «Динамо» (Київ), керівництво клубу відповідним наказом затвердило головним тренером команди Йожефа Сабо, який перед тим був виконувачем обов’язків.
— Йожеф Сабо ще місяць тому заслуговував на це призначення, — прокоментував подію президент клубу Ігор Суркіс. — Але зважили на прохання Йожефа Йожефовича не поспішати. Він сам собі призначив випробувальний термін. І от за цей час здобуто хороші результати. Особливо значуща перемога в Трабзоні.
— В окремих ЗМІ з’явилися чутки про нібито ваші переговори з німецьким тренером Оттмаром Хітцфельдом щодо його можливої роботи в «Динамо»...
— Влучно сказано — саме чутки. Ані з Хітцфельдом, ані з якимсь іншим закордонним тренером «Динамо» переговори не вело. Заявляю офіційно як президент клубу.
Квартири — олімпійцям
Київська міська державна адміністрація виділила переможцям Олімпійських ігор в Афінах дев’ять квартир у столиці. На прийомі мер Києва Олександр Омельченко вручив спортсменам документи на право власності на помешкання.
Квартири виділено олімпійському чемпіону з вільної боротьби Ельбрусу Тедеєву, срібним призерам Ганні Калініній, Родіону Луці, Георгію Леончуку (усі — вітрильництво), а також бронзовим призерам Владиславу Третяку (фехтування), Інні Осипенко (веслування, байдарка), Ганні Безсоновій (художня гімнастика), Олені Яценко та Марині Вергелюк (гандбол). Як пояснили у міськадміністрації, квартири надано спортсменам, котрі не мають житла в Києві.
Адміністрація української столиці удостоїла звання почесного громадянина Києва Яну Клочкову, яка завоювала в Афінах дві золоті нагороди. Квартиру в столиці Яна отримала раніше.
В. Б.