На Соборній циганя гучно співало про нещасливу любов, пильно пасучи очима перехожих і підставляючи бляшанку для грошей. Та ось увагу співака відволік гурт. Із веселим гамором, прапорцями, плакатами, саморобками в руках він повернув до дворової арки. Вуличний артист провів довгим заздрісним поглядом своїх ровесників. Це були члени дитячо-підліткового клубу за місцем проживання (ДПК) «Сатурн».
У Кам’янці-Подільському і нині будь-який підліток проведе вас до клубів «Лелека», «Золоті колеса», «Атлет», «Шукач»...
Не витрачаючи жодної копійки з батьківської кишені, понад тисяча хлопців і дівчат відвідують гуртки та секції, а влітку відпочивають в оздоровчих наметових таборах в селі Суржинці.
Цьогоріч педагогів за місцем проживання стане в місті вже шестеро, відкриється новий клуб у найвіддаленішому мікрорайоні —Першотравневому.
Коментар начальника управління у справах сім’ї та молоді Анатолія МИХАЙЛОВА:
— Торік порівняно з 2002-м на 25,9 відсотка зменшилося число злочинів, скоєних неповнолітніми. Утримуємо клуби, педагогів за рахунок місцевого бюджету. Маємо намір надати можливості займатися улюбленою справою 134 дітям-сиротам та 125 неповнолітнім, які перебувають на обліку в службі у справах неповнолітніх.
Кам’янець-Подільський
Хмельницької області.