Саме на таку компенсацію можна розраховувати, якщо подати позов до суду про відшкодування моральної шкоди, що і зробив після виявлення в своєму салаті курячої кістки під час обіду в ресторані «Тарас», один із суддів Конституційного Суду України. 
Ця подія нещодавно активно обговорювалася в УНІАНі, де «тарасівці» провели прес-конференцію для засобів масової інформації. Так, у цій справі Шевченківський місцевий суд столиці під головуванням Зінаїди Антошиної виніс рішення: «стягнути з ТОВ «Теремок» (власник ресторану «Тарас» — Авт.) ... 50 тисяч гривень». Погодьтеся, не дешеві нині курячі кістки.
На прес-конференції представниками київського ресторану було досить емоційно зосереджено увагу на відсутності доказів їхньої вини в тому, що сталося, та ніби-то численних помилках суду при постановленні рішення та нехтування законів України, вплив високопосадовців на рішення судді. Щоб дізнатися, чи справді суд під час розгляду справи зазнав втручань з боку вищих ешелонів влади, ми звернулися по коментар безпосередньо до Зінаїди Антошиної, яка повідомила: «Рішення обгрунтоване. Навіть натяку на тиск не було». Справді, сам факт такого рішення спричиняє громадський інтерес. Тим паче, коли позивачем є суддя Конституційного Суду. І можна собі уявити, який буде ажіотаж навколо цього та ще й напередодні слухання справи в апеляційному суді, який, хочеться вірити, розставить усі крапки над «і». Проте, той факт, що в салатах деяких закладів громадського харчування інколи зустрічаються (там, де не повинні зустрічатися) не лише кістки, сумніву ні в кого не викликає. Йдеться, звісно, не про «Тарас», оскільки такий висновок можна буде зробити лише після набрання чинності рішення суду.
Отже, сьогодні на терезах Феміди порушене право споживача і імідж ресторану. Що обере суд?