Гвінея цікавить Україну і з політичної, і з економічної точок зору. На цьому під час учорашньої зустрічі з міністром закордонних справ, міжнародного співробітництва та франкофонії Республіки Екваторіальна Гвінея Пастором Міча Ондо Біле наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. На його думку, «найкраща підтримка полягає у виробленні конкретних програм співпраці». Зокрема, в галузі енергетики, транспорту, судноплавства, медицини тощо. За словами В. Литвина, парламенти обох країн мають попрацювати над створенням правової бази україно-гвінейських відносин.
Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, під час зустрічі Володимир Литвин зауважив, що «нам потрібно багато працювати над розвитком двосторонніх відносин. Цьому сприятиме і встановлення контактів на рівні парламентів обох країн». В. Литвин через П. Біле передав запрошення голові гвінейського парламенту відвідати Україну на чолі офіційної делегації.
У свою чергу, П. Біле зазначив, що Гвінея дуже зацікавлена у співпраці з Україною в різних сферах. На його думку, підтримка України може дати поштовх гвінейській економіці.
Україна приділяє велику увагу розвитку зв’язків із країнами Африканського континенту, на доказ чого зростає і кількість наших посольств на цьому континенті. На думку Голови ВР, візит П. Біле сприятиме активізації двосторонніх відносин та співпраці України з країнами екваторіальної Африки.