Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Серія за бронзові медалі. 5 травня. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Донецьк». 82:73 (20:21, 20:22, 25:16, 17:14). Рахунок у серії — 2:0. Наступний поєдинок відбудеться завтра в Донецьку.
Карате WKF. Турку (Фінляндія). 49-й чемпіонат Європи. В активі української збірної чотири нагороди: одна срібна і три бронзові.
Віце-чемпіоном став львів’янин Станіслав Горуна (75 кг). Бронзовими медалями відзначилися Жанна Мельник (55 кг, Київ) та Аніта Серьогіна (61 кг, Іллічівськ), а також жіноча збірна в складі Жанни Мельник, Аніти Серьогіної, Ірини Зарецької (Одеса) й Анжеліки Терлюги (Одеса).
Такого результату представники Української федерації карате (УФК) досягають вперше за всю історію існування цього виду спорту в нашій країні.
Фехтування. Чикаго (США). Етапи Кубка світу серед шаблістів. Кубок Корфанті. Наша жіноча збірна (Ольга Харлан, Галина Пундик, Аліна Комащук, Олена Вороніна) повертається додому з бронзовими медалями. У матчі за третє місце вона перемогла представниць Італії — 45:42.
Футбол. ФК «Севастополь» звернувся до Прем’єр-ліги з клопотанням про зміну місця проведення домашнього матчу з програми 22-го туру чемпіонату України. Дирекція ПЛ розглянула і задовольнила таке прохання. Отже, поєдинок «Севастополь» — «Металіст» відбудеться, як і планувалося, 7 травня. Початок о 17:00. Місцем його проведення стане стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві.
Цю інформацію в ефірі одного з телеканалів підтвердив президент кримського клубу Олександр Красільніков. За його словами, згоду про проведення матчу на цьому стадіоні вже отримано. Раніше повідомлялося, що матч «Севастополь» — «Металіст» відбудеться на «Славутич-Арені» в Запоріжжі. Однак сторонам не вдалося домовитися з муніципальною владою.
Бокс. Українець Макс Бурсак і британець Мартін Мюррей розіграють пояс WBC Sіlver в середній вазі. Бій відбудеться 21 червня в Монако. У рейтингу Всесвітньої боксерської ради Мюррей посідає четвертий рядок, а Бурсак — 25-й.
Слід зазначити, що титул WBC Sіlver належить Патріку Нільсену з Данії. Однак він змушений зробити його вакантним, оскільки битиметься за титул тимчасового чемпіона WBA, яким володіє росіянин Дмитро Чудінов.