Донецька обласна спілка підприємців малого і середнього бізнесу і ремісників вимагає скасувати податкову міліцію, а Державну податкову адміністрацію передати у відання Міністерства фінансів України. Про це йдеться у зверненні до Президента України Леоніда Кучми, депутатів Верховної Ради, кандидатів у президенти, громадських організацій і політичних партій. Звернення приурочено до завтрашнього Дня підприємця.
Спілка підприємців заявляє, що нехтування законами  країни, конституційними правами громадян, «відвертий розбій і свавілля» — це тільки деякі з численних характеристик, що одразу спадають на думку, коли згадують про податківців.
Спілка підприємців також має намір розпочати процедуру відкликання з посади голови Донецька Олександра Лук’янченка. Керівник обласного центру, на їхнє переконання, абсолютно не володіє ситуацією, підпадає під вплив різноманітних чиновницьких груп, в інтересах яких видає свої розпорядження.
Редакція газети «Голос України» намагалася зв’язатися з Олександром Лук’янченком, проте у міськраді повідомили, що голова Донецька з першого вересня перебуває у відпустці, а мобільний телефон «поза зоною досяжності». Виконувача обов’язків голови міста Миколи Волкова на місці також не було.