Шановні друзі!
Ви вирушаєте до Греції, щоб помірятися силами зі спортсменами-параолімпійцями інших країн, продемонструвати перед світом свою майстерність, вправність, стійкість, витривалість, міцність духу і волю до перемоги, відстояти честь і славу України.
Параолімпійський рух об’єднує жителів планети в ім’я утвердження добра, миру, дружби і взаєморозуміння, усвідомлення того, що кожен має однакові права на повноцінне життя, на всі види людської діяльності, зокрема на те, щоб випробувати свої сили і можливості у спортивних змаганнях.
Це благородна мета. За її практичним здійсненням у світі оцінюють рівень цивілізованості країни. Наша держава всіляко підтримує параолімпійські ідеали, створює умови для розвитку спорту інвалідів.
Спортивні арени Афін ще не охолонули від гарячих баталій XXVІІІ Олімпіади, де українські спортсмени здобули 9 золотих і 14 срібних та бронзових медалей, піднявши Україну до рівня провідних спортивних держав. Хай цей приклад надихає вас у нелегкій боротьбі.
Ми, ваші співвітчизники, віримо у вас. Глибоко переконані, що на Параолімпійських іграх — святі мужності і спортивної доблесті — ви зумієте виявити найкращі бійцівські якості, силу духу, націленість на найвищий результат і повернетесь додому переможцями. Пам’ятайте: вся Україна — від Донбасу до Карпат, від Полісся до Криму — буде поруч з вами.
Бажаю успіхів у виконанні високої місії. Спортивних вам звитяг, яскравих перемог і успіхів у житті.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.