На щастя для неї, стару артилерійську батарею, що стала могилою для її супутника, який загинув під час падіння, вирішили відвідати двоє молодих людей.
Більш як 30 годин дівчина пролежала під землею, (де температура навіть у найспекотніший день не піднімається вище 10—12 градусів тепла), перемагаючи холод, біль від отриманих травм і жах від пацюків, які копошилися поруч. Молоді люди, котрі знайшли її, терміново викликали рятувальників, які мають спеціальне спорядження. Знесилену, замерзлу, голодну та перелякану бранку підземелля доставили до лікарні.
Валерії дуже пощастило — повз залишену батарею люди проходять дуже рідко, та й почути крики з 15-метрової глибини бетонного колодязя практично неможливо.
Щонайменше місяць проведе в лікарні постраждала. Лікарі характеризують її стан як тяжкий. Черепно-мозкова травма, численні переломи кісток таза, тяжке нервове потрясіння — це аж ніяк не повний перелік проблем, з якими мають справитися севастопольські медики. Та життя любительки «екстриму» вже поза небезпекою.
Національний заповідник «Херсонес Таврійський» — одне з найбільш відвідуваних місць Севастополя. Однак на його території є місця, куди екскурсантів не водять. З-поміж них і артилерійській батареї часів Великої Вітчизняної війни. Побродити місцями боїв приходять екстремали, яких вабить сумнівна романтика старих напівзруйнованих казематів.
Севастополь.