Сьогодні на Вінниччині розпочинається новий сезон переробки цукрових буряків. Першими приступлять до виробництва солодких кристалів робітники Браїлівського цукрозаводу, що у Жмеринському районі.
Половину необхідної сировини це підприємство вирощує самостійно на орендованих землях. Зробивши триденний запас коренів, тут дали заводський гудок для першої трудової зміни. А завтра, за повідомленням виконавчого директора асоціації «Поділляцукор» Леоніда Козодоя, почнуть працювати ще два цукрові підприємства — у селах Удич Теплицького та Красносілка Бершадського районів. Про готовність брати участь у переробці сировини заявили керівники 24 із 33 цукрозаводів області.
Цукровики області, за прогнозами фахівців, планують зварити нинішнього року приблизно 250 тисяч тонн цукру (торік мали 185 тис. тонн), повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.