Другий рік поспіль севастопольський реабілітаційний центр у літньому оздоровленні дітей успішно використовує дельфінотерапію. Минулоріч тут пролікували десять малят, що страждають на аутизм і інші патології нервової системи. Нинішнього літа таку можливість мали 15 дітлахів.
— Ми дуже вдячні Валерію Кулагіну, керівникові океанаріума, за безплатні путівки, — розповідає Олена Жукова, яка очолює Севастопольський центр реабілітації дітей-інвалідів. — Під час канікул у нас пройшли соціальну, медичну реабілітацію і відпочили 156 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Сьогодні можу констатувати, що всі, хто хотів потрапити до нас на оздоровлення, таку можливість одержали.
У нинішньому році вперше за десять років існування реабілітаційного центру діти із хронічною патологією побували на морі. Вони відпочивали на чудово обладнаному пляжі дитячого оздоровчого табору «Омега», їздили на екскурсії. Для поїздок Центром професійної, медичної і соціальної реабілітації «Союзу інвалідів України» було надано два мікроавтобуси.
Діти-колясочники з важкою патологією вперше одержали можливість оздоровитися разом з батьками в літньому будиночку на березі моря, поспілкуватися зі своїми здоровими ровесниками, від яких постійно ізольовані. Дуже важливо, що і мами змогли хоч ненадовго відключитися від домашніх справ і проблем і відпочити разом з дітьми. Дорослі одержували пільгову путівку (за 121 гривню), а для 30 хворих дітлахів путівки до оздоровчого табору «Омега» були оплачені з міського бюджету.
Прощаючись, Олена Іванівна дуже просила згадати в публікації ім’я Галини Дєвушкіної, котра очолює Севастопольське відділення Українського фонду соціального захисту інвалідів. За рахунок коштів, що виділяє фонд, Севастопольський центр реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями вирішує чимало проблем матеріально-технічного забезпечення, ремонту приміщень і дитячих ігрових майданчиків.