У ТОВ «Комінтернівська птахофабрика», що є не тільки найпотужнішим на Одещині виробником яєць, а й одним із лідерів молочного виробництва, це стало своєрідною сенсацією: корова Черешня вже дала за період першої лактації 8148 кілограмів молока. До 5-тонних надоїв на корову, що вдвічі перевищують показники, досягнуті в сусідніх господарствах, тут уже звикли, але щоб більше 8 тонн!..
Проте директор господарства Володимир Руденко не так дивується факту небаченої досі продуктивності, як робить з цього суто практичні висновки. По-перше, Черешня засвідчила доволі високі потенційні можливості корів української чорно-рябої молочної породи — є, значить, резерви для зростання продуктивності стада, треба тільки поповнювати його не легковаговими «козами», а відбірними нетелями (наприклад, вага Черешні — майже сім центнерів). По-друге, ваговиті тварини більше й різноманітних та поживних кормів потребують — отож слід далі нарощувати їх виробництво та заготівлю.
Якщо перше завдання — перспектива, то над виконанням другого в господарстві постійно і наполегливо працюють. Успішно завершили обмолот ранніх зернових та зернобобових, отримавши найбільший у Комінтернівському районі валовий їх збір — понад 11 тисяч тонн, заготували чимало сіна й сінажу, мають гарну кукурудзу на силос і зерно.
Одеська область.