На Волині валовий збір зерна становить понад 700 тисяч тонн. Урожайність — 29,3 центнера з гектара, а в Луцькому й Іваничівському районах — 41 центнер. Серед господарств найбільший намолот у приватно-орендному підприємстві «Рать» і СТОВ «Городище» Луцького району — 66 і 60,3 центнера з гектара. Жнива тут уже завершили. Очікується, що валовий збір в області буде на 150—170 тисяч тонн вищий, ніж торік.
Збільшення виробництва зерна позитивно вплинуло на ціну хліба. Як повідомив начальник обласного відділення Антимонопольного комітету Анатолій Володін, в липні—серпні завдяки спільній роботі з підприємствами-виробниками ціни на хліб на шести основних хлібозаводах знижено на 5—22 відсотки. Найдешевший він зараз на Оваднівському хлібозаводі. Оптово-відпускна ціна кілограма хліба першого гатунку тут становить 1,55 гривні (до здешевлення — 1,83), повідомляє наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.
А тим часом у Києві ціни на так звані соціальні сорти хліба знизяться з 1 вересня. На 12 відсотків (10—20 коп.). Це стало можливо завдяки хорошому цьогорічному урожаю і, відповідно, закупівельній ціні зерна (750—780 грн. за тонну замість 1250 торік). Як бути з дотаційними «хлібними» виплатами киянам, міський голова ще не вирішив. Знаменитий кілограмовий буханець «Український» коштуватиме 1,28 грн. (нині — 1,4), «Пшеничний київський» — 1,36 грн. (1,52), батон — 1,1 грн. (1,2). Треба віддати належне столичній владі: вона вжила заходів для зменшення витрат мукомельних і хлібопекарських підприємств з виробництва борошна та хлібобулочних виробів.