Володимир Литвин вручив найвищу нагороду українського парламенту — Почесну грамоту Верховної Ради — відомому меценатові, американцю українського походження Омелянові Антоновичу. У розмові з Омеляном Антоновичем Голова Верховної Ради України підкреслив важливість меценатської підтримки української культури і науки, а особливо новітніх досліджень з української історії.
Омелян Антонович сказав, що ця нагорода для нього —найдорожчий подарунок, найвища честь, яку він міг одержати від свого народу, свідоцтво визнання його діяльності.
Подружжя українців за походженням, Омелян і Тетяна Антоновичі 1980 року заснували у США приватну доброчинну фундацію свого імені. Премія фундації Антоновичів вручається видатним українським літераторам, ученим-українознавцям, політологам. Фундація також фінансує українознавчі проекти, провадить видавничу діяльність, надає стипендії письменникам, ученим, журналістам. Нині Омелян Антонович фінансує будівництво архіву для збереження рукописів видатних українських письменників — Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка і ін., спорудження бібліотеки Києво-Могилянської Академії. Загалом внесок фундації Антоновичів на підтримку української науки становить близько трьох мільйонів доларів.