Футбол. Кубок України. 1/16 фіналу.
20 серпня. «Явір» (Краснопілля) — «Динамо» (Київ). 0:6 (Гіоане, 5, Рінкон, 12, 21, з пенальті, 27, Нанні, 49, Огненович, 90+1).
21 серпня. «Спартак-Горобина» (Суми) — «Шахтар» (Донецьк). 1:3 (Інджич, 40 — Брандау, 32, Пуканич, 50, 64). «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Металург» (Донецьк). 2:3. «Динамо-Ігро-Сервіс» — «Дніпро». 0:3 «Поділля» — «Іллічівець». 0:3. «Нафтовик-Укрнафта» — «Ворскла-Нафтогаз». 4:0.
22 серпня. ФК «Черкаси» — «Чорноморець». 3:2. ЦСКА — «Оболонь». 2:2 (пенальті — 6:5). «Зоря» — «Кривбас». 0:1. ФК «Миколаїв» — «Металург» (Запоріжжя). 0:1. «Нафком» — «Таврія». 1:2. «Спартак» — «Волинь». 0:3. «Сталь» (Алчевськ) — «Металіст». 2:0. «Техно-Центр» — «Карпати». 0:2.
Перший у глибинці...
Влучний удар Сашка Колодія вивів його команду «Ромашка» вперед в імпровізованому матчі на яскраво-смарагдовому килимі. Потім цей десятирічний бомбардир відзначився ще раз, а його партнер Юрко Лучик довів справу до 3:0. І лише Андрійкові Максимчуку із «Сонечка» вдалося «розмочити» рахунок. 3:1 — перемога «Ромашки».
Це був перший матч на новому футбольному майданчику скорочених розмірів зі штучним покриттям для цілорічних занять фізкультурою і спортом. Таку кількість щасливих дитячих очей побачиш не кожного дня, як оце було в місті Тальному, що на Черкащині. Саме тут, у справжній українській глибинці, в сільському районі, слідом за Києвом та Донецьком з’явилося отаке універсальне казкове фізкультурне господарство, вироблене в Україні. На ньому хоч у футбол грай, хоч у волейбол, гандбол, бадмінтон, теніс...
А підвалини під нього зводили всім миром. Особливою активністю відзначалися, як розповів кореспондентові «Голосу України» голова Тальнівської райдержадміністрації Сергій Ковела, ВАТ АТП 17137, ЗАТ «Тальнівський щебеневий завод», ВАТ «Промінь» (село Білашки) та інші. Сергій Васильович також похвалився тим, що футбол у районі дуже популярний. Дві команди виступають у першості Черкащини, працює футбольна ДЮСШ. До речі, одного з її вихованців Федора Каплюченка залучали до юнацької збірної України. А тепер він навчається в академічній групі ФК «Динамо» (Київ).
Цей майданчик — дарунок Федерації футболу України. До 25 жовтня в усій країні планується відкриття 350 таких украй корисних і бажаних для дітлашні споруд. Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко і віце-президент ФФУ Володимир Лашкул прибули на свято до Тального не з порожніми руками — подарували місцевим юним футболістам 50 розкішних м’ячів, а ще чотири комплекти ігрової форми фірми «Адідас».
Усі ці події, про які ми розповіли, відбулися напередодні свята — Днем незалежності. Символічно, що в райцентрі відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку і осередок, де гартуватимуть здоров’я юні громадяни молодої вільної країни.
Тальне—Київ.