У  Яворівському районі свято Незалежності збіглося із «входинами» на новостворених промислових і соціальних об’єктах.
В останні дні серпня яворівчани урочисто відзначили газифікацію двох сіл, відкриття соціально-культурного комплексу, запуск чотирьох нових підприємств —суб’єктів СЕЗ «Яворів», телефонізацію двох сіл. Представників влади зустрічали на місцях хлібом-сіллю і разом співали «многая літа».
— У перші роки ми тільки раділи незалежності, тепер маємо рахувати здобутки, — відзначив, вітаючи краян, голова Яворівської районної ради Іван Карпа.
На прикладі газифікації сіл найкраще видно результати співпраці громади з усіма гілками влади. Люди утворили на місцях і зареєстрували газові комітети, зібрали гроші, організували громаду на безпосереднє виконання робіт.
— Щодня протягом трьох з половиною місяців 80—120 чоловік працювали добровільно, — не без гордощів каже сільський голова Катерина Цвик. — Народ згуртувався, повірив у свої сили.
На території сільської ради, яку вона очолює,  багаті землі, а от самі села — Велике Поле та Затока — чомусь неперспективні. Газифікація спроможна змінити ситуацію на краще.
До 300 тисяч гривень, виділених на газифікацію НАК «Нафтогаз України», в районі додали ще два мільйони із власних ресурсів, і результати навіч: загалом упродовж року буде газифіковано 17—19 сіл.
— Ми хочемо в кожному селі по крупинці зробити якусь конкретну справу, щоб люди почувалися учасниками цього дійства, — коментує голова Яворівської райдержадміністрації Микола Довба. — Цього року створено близько тисячі нових робочих місць, освоєно півмільярда гривень, а тому будуть відповідні платежі до місцевого і державного бюджетів, зарплата. Вже є 111 суб’єктів СЕЗ, з них близько 50 виготовляють продукцію. Від 1 січня вступає в дію закон про технопарки. Серед них буде й технопарк «Яворів». На жаль, ускладнилася процедура реєстрації суб’єктів СЕЗ. Менше б надходило поправок від Верховної Ради, Кабміну. Треба дати людям можливість працювати.
Серед «іменинників» спеціальної економічної зони — ТзОВ «Кольоровий світ». Його засновником є львівська компанія «Гердан». Новостворене поліграфічне підприємство випускає упакування, етикетки для відомих українських виробників — «Оболонь», «Рошен» та ін. А появі «Гердану» свого часу передувала популярна громадська організація — Товариство Лева, «дитя» перших демократичних перетворень. Його лідер Орест Шейка став нині успішним підприємцем і уособленням трансформації ідей в економічні проекти. Бо саме час поєднувати великі ідеї й високі зарплати...
Яворівський район
Львівської області.