Безперечно, Сорочинський ярмарок — своєрідний символ нашої країни. Тут переплелися минуле й сучасне, тут можна зустрітися з героями Миколи Гоголя, які уособлюють незламний дух народу, та сьогодення, котрі своєю працею щодня доводять: для працьовитих рук не страшні жодні економічні негаразди.
Власне, це продемонстрували керівники господарства «Агроекологія» Миргородського району Голові Верховної Ради України Володимирові Литвину, який побував тут і на ярмарку під час робочої поїздки на Полтавщину. Розмови відбувалися на полях господарства і на тваринницькому комплексі. До речі, попри всі випробування, тут не втратили жодного тваринницького приміщення. Лад і чистота панують на всій території господарства.
Водночас главу парламенту цікавили не тільки успіхи селян, а й досягнення працівників галузі сільського машинобудування, яке також широко — від міні-тракторів до потужних автомобілів виробництва Кременчуцького автозаводу — було представлене на ярмарку.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин у розмовах з трудівниками і на прес-конференції не обминав гострих тем. Адже й кандидати у президенти не обминають ярмарок, щоб поспілкуватися з потенційними виборцями. Отож багатьох цікавило, чи буде підписано угоду про чесні вибори, з ініціативою про яку виступив саме Володимир Литвин. Глава парламенту не приховував, що нині навряд чи вдасться це зробити. Дехто з політиків вважає, що цього робити не варто. Мовляв, треба дотримуватися Конституції та законів, і не потрібні жодні угоди. Хоча, на думку Голови Верховної Ради України, таку угоду, зокрема про відмову від «брудних технологій», треба було б підписати. Володимир Литвин зауважив: усіх претендентів на найвищу посаду в державі буде запрошено на відкриття чергової сесії найвищого законодавчого органу країни.
Глава парламенту не виключає, що у цей період сесійний зал може стати ареною для політичних боїв, адже п’ятеро кандидатів на посаду глави держави — народні депутати. Він припускає також, що Верховна Рада може подолати вето Президента України на закон про визнання державним боргом заборгованість у зарплаті освітянам. Особливо з огляду на передвиборну кампанію, яка з кожним днем набирає обертів. А тому, на думку Володимира Литвина, головне завдання парламенту сьогодні — забезпечити стабільність у країні. Що не раз демонстрували парламентарії у цей складний час.