У ці святкові дні українські олімпійці підготували Вітчизні чудові подарунки на День її незалежності. Особлива шана, зрозуміло, володарям золотих нагород.
Юрій НІкІтІн став олімпійським чемпіоном у стрибках на батуті.  Його результат — 41,50 бала. 
Чемпіонкою з вільної боротьби (до 48 кг) стала львів`янка Ірина Мельник. У фіналі українка з рахунком 3:2 перемогла японку Ічо Чіхару. 
У спортивній гімнастиці, у вправах на брусах золоту олімпійську медаль здобув Валерій ГОНЧАРОВ. 
Нікітін, який у кваліфікації був другим, у фіналі змагань зумів випередити олімпійського чемпіона 2000 року росіянина Олександра Москаленка. Результат українця — 41,50 бала. Москаленко відстав на 0,30 бала.
У фіналі змагань вирішальними для перемоги українця стали оцінки іспанського арбітра, котрий виставив українцю 8,6 бала. Утім, жоден з рефері не віддав у фіналі перевагу Москаленку. Грецький, чеський, шведський та бразильський судді поставили вищі оцінки українцю, який бездоганно виступив у фіналі.
Ірина за кілька секунд до завершення зустрічі поступалася 1:2, однак зрівняла рахунок. А в додатковий час довела справу до переможного підсумку.
Зазначимо, що українка на шляху до півфіналу досить легко долала суперниць. У півфіналі Мельник перемогла давню знайому американку Патрисію Міранду. До речі, на минулорічному чемпіонаті світу з вільної боротьби в Нью-Йорку Ірина виграла своє третє «золото», перемігши у фіналі саме Міранду.
Навесні минулого року Ірина Мельник побралася з греком Мерлені й мала намір виступати на Олімпіаді за Грецію. Навіть провела кілька виступів на міжнародних турнірах під грецьким прапором. Однак поміняти громадянство так і не наважилася. Українські гени виявилися дуже сильними. І слава Богу!
А завершальний золотий акорд у такий щасливий для всіх нас понеділок пролунав у виконанні срібного призера попередньої Олімпіади в команді, 26-річного харківського гімнаста Валерія Гончарова, котрий став чемпіоном у вправах на брусах. На честь його перемоги пролунала пісня Руслани Лижичко «Дикі танці»...
Порадували також Олена Красовська в бігу на 100 м з бар’єрами («срібло») та штангіст Ігор Разорьонов (до 105 кг), котрий виборов «бронзу».