Президент України Леонід Кучма звільнив з посади першого заступника міністра оборони Олександра Олійника й оголосив догану міністрові оборони Євгену Марчуку за незадовільне виконання доручення про демілітаризацію зони Балаклавської бухти в Севастополі, її екологічне оздоровлення і подальший економічний, соціальний та культурний розвиток.
Це визначено Указом Президента «Про персональну відповідальність керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади», підписаним за підсумками наради в Севастополі, повідомила прес-служба глави держави.
Указом оголошено догану також заступникові міністра промислової політики Анатолію Федяєву, заступникові глави Фонду державного майна Дмитрові Парфененку, главі Державного комітету земельних ресурсів Анатолію Даниленку.
Главі Севастопольської міськдержадміністрації Леонідові Жуньку доручено вирішити питання про доцільність подальшого перебування на посаді свого заступника, начальника управління земельних ресурсів Михайла Петренка, начальника управління екології і природних ресурсів Севастополя Володимира Артеменка, начальника регіонального відділу ФДМ Севастополя Сергія Федоренка.