У Севастополі створено міську організацію «Союз молодих державних службовців». Для чого? Розповідає її голова Олексій Корчмит.
— Перше, з чого ми почали, об’єднавшися, —проаналізували матеріальне становище «бюрократів»-початківців. І ось результат: із 370 молодих керівників Севастополя тільки 7% одержують зарплату на рівні або вище прожиткового мінімуму. І це тільки тому, що займають керівні посади. Інші змушені ледве животіти, оскільки їхні доходи в 1,5 разу нижчі офіційного прожиткового мінімуму. «Еліта» вартістю в 220—250 гривень на місяць — це лихо народу, яким їй треба буде керувати років за десять—двадцять.
Ми звернулися до глав районних адміністрацій з проханням віднайти можливість додаткового матеріального стимулювання молодих фахівців. Нашу ініціативу підтримав голова міської держадміністрації Леонід Жунько, який своїм розпорядженням дозволив запроваджувати молодим фахівцям (віком до 28 років) 20-процентну надбавку до зарплати. І ось із серпня вона підвищилася у перших 17 молодих чиновників Ленінського та Балаклавского районів Севастополя, щоправда, тільки на 10 відсотків. 
Перша маленька перемога нашого союзу — можливо, перший реальний крок, що дасть змогу ліквідувати 13-річний кадровий провал у системі державного управління на рівні нашого міста. 
Записала Світлана КАЛИНОВСЬКА.