Леонід Аверін бачити не хоче ні журналістів, нікого взагалі — набридла чоловікові надмірна увага, тільки і говорять у Чулаківці про нього. Вкотре доводиться розповідати, що ж сталося з ним минулого четверга на автодорозі Каховка—Новотроїцьке.
Обставини, що виникли під час поїздки кандидата в президенти Віктора Ющенка, ЗМІ подавали неоднозначно. Одні повідомляли, що на Херсонщині була спроба замаху на життя Ющенка, інші — що народні депутати з «Нашої України» ні за що ні про що побили водія.
Як було насправді, належить з’ясувати правоохоронцям — вони вже відтворювали на місці ситуацію того нещасливого дня.
Тим часом справа перейшла на сцену сільського Будинку культури.
— З Голопристанської райдержадміністрації зателефонували, щоб я зібрав людей на сходку, перед ними мали виступити представники Селянської партії, — розповідає чулаківський сільський голова Микола Коробка. Зійшлося чоловік шістдесят.
Представники Селянської партії роздали людям «Звернення активу Херсонської обласної організації СелПУ до політичних партій, громадських організацій та мешканців області». (Напередодні таке само звернення було роздане журналістам на прес-конференції голови облдержадміністрації Сергія Довганя.)
Заступник голови обласної організації СелПУ Петро Желєзняк та голова районного осередку Борис Ганжело розповіли присутнім про подію, про яку більшість селян знало з повідомлень по телевізору, і пояснили, що приїхали захистити скривдженого водія Леоніда Аверіна.
А чому зчинили таку веремію? У селі багато випадків побиття та ні до кого не приставляють охорону (!), як до Аверіна нині. Чому жодного разу Селянська партія не цікавилася, як живемо, якщо вона за нас? А де була торік, коли був такий неврожай? І чи не пов’язана така «турбота» з виборами президента? — сипалися запитання із зали.
Чулаківцям запропонували підтримати звернення партії і надіслати листи до Центральної виборчої комісії. Ми не проти, щоб захистити земляка, казали люди, але не згодні зі зверненням, де мова йде не зовсім про те. А про що?
Цитуємо текст (не дуже, до речі, узгоджений в синтаксичному плані):
«Актив обласної організації Селянської партії звертається до всіх політичних партій, громадських організацій, кожного виборця надсилати свої звернення та листи до Центральної виборчої комісії з проханням ужити необхідних заходів відповідно до законодавства щодо кандидата в президенти України Ющенка В. А.»
«То виходить, наче б то ми просимо зняти Ющенка з участі у виборах. Чи не хочуть під приводом захисту земляка просто використати нас?» — розмірковували люди.
— Я став випадковою підставленою комашкою в політичних іграх, — підсумовує все, що сталося, Леонід Аверін.
Херсон — Чулаківка.