В українських відділеннях зв’язку не оформлено більш як 60 тисяч передплатних квитанцій на газету «Сільські вісті». Про це, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», на прес-конференції в Лубнах Полтавської області заявив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз.
«Влада, щоб блокувати газету, каже, що в них, бачте, багато людей у відділеннях зв’язку перебувають у відпустці, і вони не можуть оформити 60 тисяч квитанцій. Це просто дурниця», — сказав він.
За словами А. Мороза, зокрема, в Запорожжі газету передплатило близько 30 тис. чоловік, і усім їм були повернуті передплатні квитанції.
Лідер соціалістів прокоментував і рішення Апеляційного суду Києва про проведення експертизи статей газети «Сільські вісті», через які видання звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. На думку О. Мороза, у такий спосіб суд «просто робить паузу», «змушений шукати вихід,.. розуміючи безперспективність» закриття такого видання. До речі, лідер СПУ не виключив можливості проведення об’єктивної експертизи газетних публікацій на цю непросту, але актуальну тему незалежними інститутами.