Центральна виборча комісія відмовила в задоволенні скарги довіреної особи кандидата в президенти Віктора Януковича в територіальному окрузі № 53 (Макіївка, Донецька область) парламентарія Віталія Хомутинника. Народний депутат просив визнати неправомірними дії кандидата в президенти Віктора Ющенка з розповсюдження друкованих матеріалів у рамках передвиборної агітації без вихідних даних. До скарги було додано акт, з якого випливає, що листівки на підтримку В. Ющенка без вихідних даних поширювали в регіоні кілька невідомих осіб 11 серпня.
Однак уповноважений представник В. Ющенка в Центвиборчкомі народний депутат Юрій Ключковський заявив, що в скарзі йдеться про дії кандидата В. Ющенка, який «до цього не має жодного відношення». «ЦВК хоче ініціювати оперативно-розшукову діяльність проти кандидата В. Ющенка?» — сказав він.
Ю. Ключковський запропонував відіслати заяву авторові, оскільки вона неправильно оформлена. ЦВК подав скаргу та додані матеріали для перевірки і реагування до управління внутрішніх справ у Донецькій області, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».